Oblikovanje obrvi

Obrvi so okvir našega obraza

KLASIČNO OBLIKOVANJE OBRVI

Obstaja več oblik obrazov, ki običajno niso simetrični, zato tudi oblikovanje obrvi ni tako enostavno, kot si mislimo. Pravilna oblika obrvi lahko veliko pripomore k izboljšanju našega videza, medtem ko napačna oblika lahko uniči še tako lep obraz. Prav tako drži, da s pravilno oblikovanimi obrvmi poudarimo naše lepe lastnosti na obrazu, medtem ko lahko z nepravilno oblikovanimi poudarimo slabe.

Namen oblikovanja obrvi je predvsem bolj odpreti oko, narediti obrvi bolj jasne, definirane in prefinjene ter področje okoli oči bolj jasno in čisto. Vedno sledimo naravni liniji obrvi.

Oblikovanje obrvi pri nas izvajamo z več tehnikami:

  • s pinceto,
  • z nitko,
  • z voskom.

 

BARVANJE OBRVI S KANO (BROW HENNA)

Kana je edinstven izdelek za trajno barvanje obrvi z efektom tattooja. Na koži je barva obstojna do 3 tedne, na dlačicah do 6 tednov. S kano lahko ustvarimo popolnoma definirane obrvi, jim povrnemo ali dodamo želeni volumen, zapolnimo luknje, kjer dlačice premalo ali sploh ne rastejo in popravimo naravno barvo. Zaradi naravnih snovi skrbi za poškodovane in šibke dlačice obrvi, jih repi z vsakim postopkom, ter obnavlja rast in naravno obliko obrvi do 60%.

LAMINACIJA OBRVI

Laminacija obrvi je postopek s katerim s pomočjo kemičnega procesa posežemo v strukturo dlačice z namenom, da ji damo novo obliko. Po postopku je bolj uboglijva in pripravljena ostati v položaju, kamor jo začešeš – brez uporabe gela za obrvi.

Namenjena je različnim strankam:

  • tistim, ki imajo tako močne dlake, da jih ne morejo fiksirati z brow gelom v želeno obliko
  • tistim, pri katerih je prisotna asimetrija obrvi
  • tistim, ki bi rade skrile kakšno luknjico med dlačicami, ki je nastala bodisi kot posledica poškodbe obrvi (brazgotina) ali pa na določenem delu dlake ne rastejo.

Pri tem opozarjamo, da prepuljenim obrvem ni pomoči oz. je potrebna ocena ali bi na takih obrveh bila laminacija sploh smiselna.